Διασκέδαση στα Χανιά-Nightlife επιλογές στην Κρήτη

Για πολλούς τα Χανιά και η διασκέδαση στην πόλη μας είναι ένας από τους λόγους να επισκεφθεί κανείς το νησί. Πολλά μαγαζιά, γραφικά σοκάκια, απίθανο φαγητό  και ηλιοβασίλεμα από τα ομορφότερα στην χώρα είναι μερικά από τα πράγματα που ξεχωρίζουν.

Το παραλιακό ξενοδοχείο μας βρίσκεται στα Χανιά με πολλές επιλογές διασκέδασης. Η Αγία Μαρίνα, όπου βρίσκονται τα διαμερίσματα μας στα Χανιά είναι κοντά στο κέντρο των Χανίων, μόλις 20 λεπτά από αυτό. Αν και η Αγία Μαρίνα αλλά και ο γειτονικός Πλατανιάς προσφέρουν πολλές επιλογές για διασκέδαση στα Χανιά για ενηλίκους, ζευγάρια και μικρές οικογένειες, πολλοί επισκέπτες μας προτιμούν να πάνε στην πόλη των Χανίων για διασκέδαση. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες περιοχές για την διασκέδαση και το night out.

Agora square chania- Chania Market Square by night

Πλατεία Αγοράς Χανιά- Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Διασκέδαση και έξοδος στα Χανιά: Τα βασικά.

Όταν αναφερόμαστε σε διασκέδαση στα Χανιά και κυρίως για όσους έρχονται κατά το καλοκαίρι για διακοπές στο νησί, το παλιό λιμάνι είναι μια κορυφαία επιλογή. Πολλές καφετέριες με θέα, εστιατόρια πάνω στο κύμα και ψαροταβέρνες σας προσφέρουν μια όμορφη θέα του παλιού λιμανιού και του φάρου των Χανίων.

Chania Lighthouse

Παλιό λιμάνι Χανίων- Φάρος

Σας συστήνουμε να απολαύσετε έναν αναζωογονητικό χυμό ή έναν γρήγορο καφέ και μετά να κατευθυνθείτε προς τον φάρο ο οποίος μπορεί να προσεγγιστεί με τα πόδια. Για γεύμα, σας προτείνουμε να αποφύγετε τα μπροστινά μαγαζιά του λιμανιού μιας και συνήθως έχουν ακριβότερες τιμές και το φαγητό συχνά δεν είναι ισάξιο της θέας που απολαμβάνετε.

Αντίθετα, προτείνουμε να χαθείτε στα μικρά σοκάκια και αυλές της παλαιάς πόλης των Χανίων, όπου θα βρείτε ηρεμία, ησυχία, καλύτερες υπηρεσίες και όμορφο περιβάλλον με ντόπιους. Αναζητείστε την πλατεία της “Σπλάντζιας” και τα γειτονικά σοκάκια για την καλύτερη εμπειρία.

Πότε να βγείτε για διασκέδαση στα Χανιά;

Όταν βγαίνετε για διασκέδαση  στα Χανιά, ειδικά το καλοκαίρι κάθε μέρα είναι ιδανική για έξοδο εξαιτίας της δημοτικότητας του νησιού μας. Όμως, αν θέλετε μια πιο παραδοσιακή εμπειρία και αλληλεπίδραση με τους ντόπιους τότε θα πρέπει να επιλέξετε αυτές τις ημέρες: Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή. Αυτές τις ημέρες διασκεδάζουν και οι ντόπιοι καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν δουλεύουν τα σαββατοκύριακα, και έτσι είναι ευκαιρία για εμάς να βγούμε για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά.

Χανιά: Που διασκεδάζουν και ξενυχτάνε οι ντόπιοι.

Αν επιθυμείτε μια πιο παραδοσιακή και μη τουριστική έξοδο τότε υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μέρη που οι ντόπιοι επιλέγουν εδώ και δεκαετίες. Η Πλατεία Σπλάντζιας αποτελεί μια καλή επιλογή καθώς υπάρχουν πολλά μεζεδοπωλεία που οι ντόπιοι προτιμάνε στις εξόδους τους. Η ατμόσφαιρα είναι φιλική και ήσυχη με την πλειοψηφία των ανθρώπων αν και ένα μόλις λεπτό μακριά από το πολύβουο λιμάνι, να είναι Έλληνες.

Άλλη μια περιοχή με όμορφες επιλογές για δείπνο στα Χανιά για τους ντόπιους (ειδικά τα Σάββατα) είναι να επιλέξουν την οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη, που βρίσκεται πολύ κοντά στην προαναφερθείσα Πλατεία της Σπλάντζιας.

Chania nightlife- Chatzimichali Daliani Street

Οδός Χατζημιχάλη Νταλιάνη- Δέσποινα Στούντιος Χανιά

Αν βρίσκεστε στο δυτικό μέρος της πόλης, και κοντά στο Ναυτικό Μουσείο  τότε η περιοχή της νέας χώρας είναι ακόμα ένα μέρος στο οποίο πηγαίνουν οι ντόπιοι για διασκέδαση στα Χανιά. Όμορφες παραδοσιακές ψαροταβέρνες σας προσφέρουν φρέσκο ψάρι και η διασκέδαση απογειώνεται με ήχους από πλανόδιους αλλά και μουσικούς από τα μαγαζιά.

Chania night out- Chalidon Street to the Venetian Harbor of Chania

Οδός Χάληδων- Προς το παλιό λιμάνι των Χανίων

Μια συμβουλή για την βραδινή σας έξοδο στα Χανιά.

Το ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος στα Χανιά βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα , σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη των Χανίων. Εξαιτίας της τοποθεσίας μας το ΚΤΕΛ  πλέον έχει δρομολόγια από την πόλη των Χανίων προς την Αγία Μαρίνα και τον Πλατανιά όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο μας  μιας και πιθανότατα θα βρείτε κάποιο λεωφορείο για εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Εναλλακτικά θα πρέπει να δείτε τα δρομολόγια του λεωφορείου ή των ταξί για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας στις διακοπές σας στα Χανιά!

Διασκέδαση στα Χανιά-Βάρκα στο Παλιό Λιμάνι

Διασκέδαση στα Χανιά-Βάρκα στο Παλιό Λιμάνι