Μουσεία στα Χανιά και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στις διακοπές σας.

 Για όσους επιθυμούν να τριγυρίσουν στα Χανιά, στο κέντρο της πόλης με τα πόδια, η πόλη μας προφέρει επιλογές σε κοντινή απόσταση. Υπάρχουν πολλά μουσεία στα Χανιά και πολλά σημεία με ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον έτοιμα να σας προσφέρουν μια αξέχαστη εκδρομή με το ξενοδοχείο μας στα Χανιά ως αφετηρία

Μουσεία στα Χανιά: Ξεκινώντας. 

Για εκείνους που επιθυμούν να περιηγηθούν γύρω από το κέντρο της πόλης με τα πόδια, η πόλη μας προσφέρει μερικές μοναδικές εμπειρίες σε κοντινή απόσταση. Υποθέτοντας πως αποφασίζετε να περπατήσετε στο ενετικό λιμάνι, εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο επιβλητικό κεραμιδί κτήριο. Αυτό ονομάζεται Ναυτικό Μουσείο Χανίων και μπορείτε να το βρείτε απλώς κοιτάζοντας τον φάρο, καθώς είναι το κτήριο στα αριστερά του. Με ένα συμβολικό αντίτιμο μπορείτε να επισκεφθείτε το ναυτικό μουσείο και να θαυμάσετε μερικούς θησαυρούς της ελληνικής ναυσιπλοΐας και ναυτικής ιστορίας και παράδοσης και να μάθετε για τους τύπους των πλοίων και του εξοπλισμού αυτών περασμένων αιώνων.

Naval Museum and Egyptian Lighthouse on the Venetian Harbor in Chania, Crete.-Φάρος Χανίων-Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Ναυτικό Μουσείο, κάστρο του Φιρκά και ο Φάρος στο λιμάνι των Χανίων: Ξενοδοχείο Despina Studios

Βγαίνοντας από το ναυτικό μουσείο έχετε την ευκαιρία να εισέλθετε στο Φρούριο Φιρκά το οποίο έχει ιστορική αξία μιας και ήταν ο τόπος που υψώθηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία στις 1 Δεκεμβρίου 1913, γιορτάζοντας έτσι την πολυπόθητη ένωση της νήσου με την Ελλάδα.

Τελειώνοντας την περιήγηση σας στο μουσείο και το φρούριο του φιρκά σας προτείνουμε την συνέχιση του περπατήματος, και ειδικότερα ανατολικά, προς την απέναντι πλευρά του λιμανιού. Εκεί θα δείτε μια σειρά από παλαιά στενόμακρα κτήρια, τα λεγόμενα Νεώρια. Εκεί βρίσκεται και ένα πλήρως ανακαινισμένο νεώριο που πλέον λειτουργεί σαν καφετέρια, ενώ ακριβώς δίπλα του μπορείτε να δείτε μια πλήρως προσομοιωμένη ρεπλίκα του αρχαίου πλοίου Τριήρης

Neoria- Chania old Harbor- Χανιά Νεώρια -μουσεία στα Χανιά

Νεώρια και Μουσεία Στα Χανιά- Παλιό Λιμάνι Χανίων

Το συγκεκριμένο πλοίο συμμετείχε μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 από την Κρήτη προς την πρωτεύουσα, οπότε έχει και ιστορική αξία. Μπορείτε επίσης να θαυμάσετε και άλλα εκθέματα καθώς το Νεώριο Μόρο λειτουργεί σαν ναυτικό μουσείο και μουσείο παραδοσιακής ναυπηγικής. 

Διακοπές στα Χανιά: Επισκεφθείτε γραφικές συνοικίες και μουσεία των Χανίων. 

Μπορείτε επιπλέον να συνεχίσετε το περπάτημα σας , ή να πάρετε ένα ταξί ή λεωφορείο προς την περιοχή της Χαλέπας , μια γραφική και ιστορικά αναβαθμισμένη γειτονιά, 3 χιλιόμετρα από το παλιό ενετικό λιμάνι. 

Tampakaria Chania- Ταμπακαριά Χανιά

Χαλέπα – Ταμπακαριά, Χανιά Κρήτης.

Οι περισσότερες πρεσβείες και σπίτια πολιτικών βρισκόταν εκεί τον περασμένο αιώνα, ενώ πλέον η περιοχή είναι γεμάτη από ξενοδοχεία, καταστήματα και ταβέρνες. Αυτό που αξίζει είναι μια επίσκεψη στο σπίτι ενός από τους σπουδαιότερους έλληνες πολιτικούς, του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ελευθέριος Βενιζέλος και Τάφοι των Βενιζέλων: Μια ευκαιρία για να δείτε αξιοθέατα στα Χανιά. 

 Το σπίτι του βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Χαλέπας και λειτουργεί σαν μουσείο έχοντας πολλά ιστορικά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος για την ενοποίηση της Κρήτης με την Ελλάδα. 

Σπουδαίο σημείο της επίσκεψης σας θα αποτελέσει η θέαση του αιματοβαμμένου πανωφοριού που ο ίδιος φορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του που συνέβη στο Παρίσι το 1920, καθώς και το πραγματικό όχημα με τις οπές από σφαίρες που ο ίδιος επενέβαινε κατά την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του, το 1933 στην Αθήνα. 

Venizelos Graves-Panoramic View of the city of Chania-τάφοι Βενιζέλων Χανιά

Τάφοι των Βενιζέλων- Πανοραμική θέα της πόλης των Χανίων-Μουσεία στα Χανιά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πέθανε το 1936, και κείτεται 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στην Χαλέπα, στην κορυφή του λόφου του Προφήτη Ηλία, σε ένα μέρος γνωστό ως Τάφοι των Βενιζέλων , όπου εκεί βρίσκεται θαμμένος και ο γιός του, Σοφοκλής Βενιζέλος, ένας ακόμα γνωστός πολιτικός της κατοπινής περιόδου. 

Προτείνουμε να πάρετε ένα ταξί ή λεωφορείο για αυτή την σύντομη ανηφορική διαδρομή, μιας και η πανοραμική θέα της πόλης είναι καθηλωτική, ενώ μπορείτε να σταματήσετε για ένα σνακ με ξεχωριστή θέα στις παρακείμενες καφετέριες πλησίον του μνημείο που αναφέραμε.  

 Ξεναγήσεις στην περιοχή των Χανίων, καθώς και στην ιστορία και λαογραφία του τόπου μας οργανώνονται από πιστοποιημένο ιστορικό και μπορείτε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για την Κρήτη μέσα από τις εκδρομές που προσφέρουμε κατά την διαμονή σας στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας στην Αγία Μαρίνα Χανίων.