Μουσεία στα Χανιά Κρήτης: Παρουσίαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Τα Μουσεία, η Ιστορία και η Αρχαιολογία είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων για τους επισκέπτες που επισκέπτονται τα Χανιά για διακοπές. Η πλούσια ιστορία, τα τεχνουργήματα και οι μύθοι της Ελλάδας γοητεύουν τους τουρίστες και για καλό λόγο! Τα μουσεία στα Χανιά είναι άφθονα, και εκτός από άλλα διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή, μια ολοκαίνουργια προσθήκη ήρθε φέτος, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Archaeological Museum of Chania

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων – Κεραμική

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: Αφιέρωμα στην Κρητική Ιστορία

Σε ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο κτήριο στην περιοχή Χαλέπας, κοντά στο κέντρο της πόλης των Χανίων και μόλις 25 λεπτά από το ξενοδοχείο μας με θέα στη θάλασσα βρίσκεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής και πάθος για την ιστορία οδήγησαν σε αυτό το αριστούργημα.

Artifacts from Minoan Era

Τεχνουργήματα της Μινωικής Εποχής

Η τοποθεσία του είναι κεντρική και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια βόλτα ή μια βραδινή έξοδο στα Χανιά. Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στα 6 ευρώ και πολύτιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πύλη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τι κάνει το νέο μουσείο στα Χανιά τόσο μοναδικό;

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων φιλοξενεί περισσότερα από 3000 αρχαία αντικείμενα και έχει γίνει πολλή δουλειά για να συνεχίσει να επεκτείνεται η συλλογή του τα επόμενα χρόνια. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν αρχαία τεχνουργήματα από τα Νεολιθικά Χρόνια, τη Μινωική Περίοδο (ο Μινωικός Πολιτισμός έπαιξε ζωτικό ρόλο στην Κρήτη) και μέχρι τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους.

Museums in Chania - New Archaeological Museum in Chania

Μουσεία στα Χανιά – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τιμητικά αντικείμενα, θεότητες παλαιών εποχών και αγάλματα άψογα διατηρημένα βρίσκονται στο μουσείο που θα σας αφήσουν με δέος. Μια τεράστια συλλογή νομισμάτων, καθώς και απομεινάρια συνθηκών διαβίωσης σε σπηλιές πριν από χιλιάδες χρόνια, συμπληρώνουν τα προθέματα του μουσείου εκτός από κοσμήματα, μεγάλες γλάστρες, εξοπλισμό κυνηγιού και αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Όλα τα αντικείμενα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων έχουν βρεθεί στην περιοχή των Χανίων και της Κρήτης (πολλά από αυτά μόνο στο κέντρο των Χανίων και στο παλιό λιμάνι) και σε συνδυασμό με άλλα φανταστικά μουσεία στο κέντρο των Χανίων αποτελούν έναν πολιτιστικό θησαυρό που πρέπει να δεις!

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων: Χρήσιμα

Κατά την περιήγησή σας στο μουσείο, είτε πρόκειται για ένα οργανωμένο ταξίδι είτε για μια μοναχική βόλτα, θα δείτε ένα φανταστικό μικρό κατάστημα με εκμαγεία και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα και βιβλία που σχετίζονται με την Κρήτη και την ιστορία της. Ως μπόνους, υπάρχει μια υπέροχη καφετέρια στις εγκαταστάσεις, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της Χαλέπας, μέχρι το παλιό λιμάνι των Χανίων. Η φανταστική θέα είναι στάνταρ!

Museums in Crete - Archaeological Museum of Chania

Μουσεία Κρήτης – Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός (από το 2022) κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας Κρητικός στην καταγωγή και γεννημένος στα Χανιά, έχει επίσης δωρίσει μεγάλο αριθμό αντικειμένων και αρχαιολογικών καταλοίπων που εκτίθενται επίσης στον 1ο όροφο του μουσείου. Όλα αυτά σε συνδυασμό κάνουν το αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων μια εμπειρία που πρέπει να δείτε και μια επίσκεψη που αξίζει τον κόπο!

Δωρεάν μουσεία στα Χανιά – Πολύτιμες Πληροφορίες

Πάντα μας ρωτούν οι επισκέπτες που διαμένουν στο παραλιακό μας ξενοδοχείο στα Χανιά εάν υπάρχουν μουσεία που είναι δωρεάν στην περιοχή των Χανίων και της Κρήτης. Αν και τα περισσότερα μουσεία έχουν είσοδο (ονομαστικής αξίας), υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες που μπορείτε να απολαύσετε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στα Χανιά δωρεάν! Αυτά είναι:

  • 6 Μαρτίου (στη μνήμη της Ελληνίδας Ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη)
  • 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων)
  • 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
  • Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
  • 28 Οκτωβρίου (Εθνική εορτή για την Ελλάδα / Τα περισσότερα καταστήματα – οι υπηρεσίες είναι κλειστά)
  • Κάθε πρώτη Κυριακή από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
Artifacts in the Archaeological Museum of Chania

Τεχνουργήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Απολαύστε πολιτισμό στα Χανιά με το παραλιακό ξενοδοχείο μας

Απολαύστε τον πολιτισμό στα Χανιά με το παραλιακό μας ξενοδοχείο. Η σειρά Blog μας είναι αφιερωμένη στο να σας ενημερώνει για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στα Χανιά για να απολαύσετε τις διακοπές σας στο έπακρο. Οι επισκέπτες μας που επισκέπτονται το ξενοδοχείο μας όλο το χρόνο λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από την ιστοσελίδα μας και το προσωπικό της ρεσεψιόν μας. Ελάτε μαζί μας και κλείστε τώρα τις διακοπές σας στην Κρήτη!