Χειμώνας στην Κρήτη: 5 λόγοι για να σκεφτείς διακοπές το χειμώνα

Όλο και περισσότερος κόσμος κάνει τις διακοπές του στην Κρήτη. Και για έναν καλό λόγο: Κορυφαίες παραλίες στα Χανιά, εκπληκτικά φαράγγια και παραδοσιακή κρητική φιλοξενία το καθιστούν ιδανικό προορισμό. Ο χειμώνας στην Κρήτη αν και είναι κάτι που πολλοί από τους καλεσμένους μας σκέφτονται επίσης. Ας δούμε γιατί!

Χειμερινές διακοπές στα Χανιά- Για τον έξυπνο ταξιδιώτη!

Ο χειμώνας στα Χανιά, και γενικότερα στην Κρήτη, έχει πολλά προνόμια. Μπορεί να μην ζείτε τα προνόμια της κολύμβησης σε πεντακάθαρες παραλίες της Κρήτης, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στα Χανιά που σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν. Μουσεία, γκαλερί τέχνης, κινηματογράφοι, καφετέριες και εστιατόρια με βαθμολογία μπορούν να σας απολαύσουν τη φιλοξενία μας!

Omalos Chania Crete Snow on Omalos White Mountains

Ομαλός Χανιά Κρήτης Χιόνι στα Λευκά Όρη του Ομαλού

Βουνά Κρήτης: Χιόνι και διασκέδαση

Το όρος Ίδη και τα Λευκά Όρη στα Χανιά είναι δύο από τις πιο γνωστές οροσειρές της Κρήτης. Και για έναν καλό λόγο: Στα 2456 και 2453 μέτρα αντίστοιχα, αφήνουν τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στα Χανιά και στην Κρήτη σε Δέος! Mια εκδρομή με πεζοπόρο στα Λευκά Ορη κάθε εποχή είναι κάτι που προτείνουμε σε όλους!

Ειδικά για τα λευκά βουνά, που εκτείνονται σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της περιοχής των Χανίων, υπάρχουν περισσότερες από 20 κορυφές πάνω από 2000 μέτρα! Αυτό σημαίνει πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία καθώς και πολύ και πολύ χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το ξενοδοχείο μας είναι ανοικτό όλο τον χρόνο, και σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε την ανέγγιχτη Κρήτη και τον χειμώνα!

Snow-White Mountains of Crete-Winter in Crete-Winter Holidays and Vacation in Chania

Χιονισμένα βουνά της Κρήτης-Χειμώνας στην Κρήτη-Χειμερινές διακοπές και διακοπές στα Χανιά

Το χιόνι είναι κάτι που ενθουσιάζει ακόμη και τους ντόπιους και είναι ιδανικό για τους έμπειρους ταξιδιώτες που θα αποφασίσουν να κάνουν πεζοπορία ή πεζοπορία στα βουνά μας στις χειμερινές τους διακοπές στην Κρήτη.

Διακοπές στα Χανιά τον χειμώνα – Λιγότεροι άνθρωποι

Ο χειμώνας στην Κρήτη δεν είναι μόνο χιονισμένος αλλά και λιγότερος κόσμος. Οι πιο τυπικοί χειμερινοί μήνες του έτους είναι ο Δεκέμβριος-Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ενώ υπάρχουν λιγότερες τουριστικές εγκαταστάσεις, το ίδιο είναι και ο κόσμος! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε την αυθεντική Κρήτη και ιδιαίτερα τα χωριά της γενέτειράς μας, που διατηρούνται σε παρθένα κατάσταση και είναι γραφικά.
Entrance-of-Samaria Gorge in the Winter Winter Vacation Chania Crete Despina Studios Hotel Chania

Είσοδος-Φαραγγιού Σαμαριάς στις χειμερινές χειμερινές διακοπές Χανιά Κρήτη Δέσποινα Studios Ξενοδοχείο Χανιά

Καλύτερη εξυπηρέτηση

Επιπλέον, θα λάβετε πολύ καλύτερα εξατομικευμένες υπηρεσίες και η διαμονή σε ξενοδοχείο θα είναι επίσης φθηνότερη. Γενικά οι χειμερινές διακοπές στην Κρήτη θα είναι 40% φθηνότερες σε σύγκριση με παρόμοιες διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες υψηλής περιόδου!

Εξερευνήστε την αυθεντική Κρήτη

Η μεταφορά είναι επίσης ευκολότερη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μόλις μπείτε στην Κρήτη. Το οδικό δίκτυο θα έχει πολύ λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο και μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας ταξιδεύοντας μέσα από την Κρήτη και τους 4 νομούς της: Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείτε την καθημερινότητα στα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης και οι χαμηλοί μήνες εκτός εποχής είναι μια τέλεια ευκαιρία.

White Mountains Chania Crete-Snow on the White Mountains

Λευκά Όρη Χανιά Κρήτη-Χιόνι στα Λευκά Όρη

Πώς να έρθετε στην Κρήτη το χειμώνα.

Αν και τα αεροπορικά δρομολόγια είναι πράγματι λιγότερα σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα να έρθετε στην Κρήτη για τις χειμερινές διακοπές. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια καθημερινά από μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Αυτά τα κύρια αεροδρόμια θα έχουν σίγουρα πτήσεις από μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, επομένως είναι μόνο θέμα αλλαγής δύο αεροπλάνων για να περάσετε τις διακοπές σας στα Χανιά.

Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχουν επίσης δρομολόγια με πλοίο κάθε βράδυ από το κεντρικό λιμάνι της Ελλάδας (Πειραιάς) που σας μεταφέρουν στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία του ξενοδοχείου μας. Οι τιμές τόσο για αεροπλάνα όσο και για σκάφη θα είναι επίσης πολύ φθηνότερες σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες και θα έχετε την ευκαιρία να δεθείτε με τους ντόπιους σε διάφορες περιστάσεις, βιώνοντας έτσι την Κρήτη στο έπακρο!

Ξενοδοχεία στα Χανιά το χειμώνα – Μια καλή ευκαιρία!

Υπάρχουν λιγότερα ξενοδοχεία που λειτουργούν το χειμώνα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, αλλά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μείνετε σε ξενοδοχείο στην Κρήτη. Πολλά ξενοδοχεία λειτουργούν κατόπιν αιτήματος και πολλά είναι επίσης ανοιχτά όλο το χρόνο.

Το ξενοδοχείο μας δίπλα στη θάλασσα στην Αγία Μαρίνα Χανίων δέχεται αιτήματα για μακροχρόνιες, παρατεταμένες και μηνιαίες διαμονές κατά τις χειμερινές σας διακοπές στα Χανιά και μπορεί να φιλοξενήσει τις χειμερινές σας εμπειρίες και διακοπές με την ίδια εξαιρετική ποιότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για τιμές και διαθεσιμότητα όλο το χρόνο ή δείτε απευθείας την διαθεσιμότητα και κάντε κράτηση!