Πεζοπορία στα Χανιά- Άγνωστα Μονοπάτια για εκδρομές.

 Αναμφίβολα τα Χανιά προσφέρουν πολλές επιλογές στους πεζοπόρους και σε αυτούς που ψάχνουν για περιπέτεια. Το φαράγγι της Σαμαριάς και το Φαράγγι της Ειρήνης ανήκουν στην Κρητική φυσική κληρονομιά και είναι μέρη που δεν μπορούν να θεαθούν αλλού στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και μπορείτε να τα επισκεφθείτε αγοράζοντας εισιτήρια σε προνομιούχα τιμή κατά την διαμονή σας στο Despina Studios.

Εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς με Λεωφορείο από Χανιά

Πεζοπορία στα Χανιά: Άγνωστα μονοπάτια για εξερεύνηση και περπάτημα.

Όμως η ιδιορρυθμία του κρητικού εδάφους προσφέρει ορισμένες άγνωστες ορειβατικές ευκαιρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το Despina Studios  βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο για μικρές αποδράσεις σε πολλά ενδιαφέροντα μέρη πεζοπορίας. Μπορούμε να προτείνουμε 2 σχεδόν άγνωστες διαδρομές στην περιοχή του Ακρωτηρίου όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πεζοπορία μετρίας δυσκολίας και να την συνδυάσουν με θέαση των αξιοθέατων καθώς και γεύμα στις τοπικές ταβέρνες. Η περιοχή του Ακρωτηρίου βρίσκεται βόρεια του νομού των Χανίων και είναι η περιοχή που περικλείει τον κόλπο της Σούδας. Είναι επίσης η περιοχή που βρίσκεται το κύριο αεροδρόμιο του Νομού, από το οποίο πιθανότατα φθάσατε στο νησί.

Agia Triada Monastery Chania-Front View Entrance- Monasteries in Chania- εκδρομές στα χανιά-μοναστήρια στα χανιά

Πεζοπορία στα Χανιά- Μοναστήρι Αγίας Τριάδας- Ακρωτήρι Χανιά Κρήτης: Ξενοδοχείο Despina Studios

Πεζοπορία και ηρεμία : Επισκεφθείτε τα μοναστήρια των Χανίων. 

 Σε αυτή την περιοχή, και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο προς τα βόρεια μπορείτε να επισκεφθείτε το μικρό αλλά ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας που χρονολογείται στον 17ο αιώνα. Μπορείτε να εισέλθετε στο μικρό αλλά προσεγμένο αυτό μοναστήρι με ένα συμβολικό κόστος ενώ έχετε την ευκαιρία να γευθείτε μοναστηριακά κρασιά ή να αγοράσετε βιολογικό ελαιόλαδο από το κατάστημα του μοναστηριού το οποίο πουλάει αυθεντικά προϊόντα φτιαγμένα στο μοναστήρι.

Agia Triada Monastery- Gouverneto Monastery-Πεζοπορία Στα Χανιά-Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων

Πεζοπορία Στα Χανιά-Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων

 Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιδιαβούν και να εξερευνήσουν τις αχανείς εκτάσεις αμπελιού που ανήκουν στο μοναστήρι και είναι σε κοντινή απόσταση, ακριβώς μπροστά στο μοναστήρι. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας βορειότερα για μερικά ακόμα χιλιόμετρα σε επαρχιακούς δρόμους μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Μοναστήρι Γουβερνέτου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του μοναστηριού υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο σχεδόν άγνωστο Φαράγγι Αυλάκι όπου μέσα στο οποίο μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε ένα μονοπάτι μετρίας δυσκολίας. Το φαράγγι έχει διαρκεί περίπου 1 ώρα και έχει καθοδική πορεία που καταλήγει στο αρχαίο πρώτο μοναστήρι και σε μια σπηλιά στην οποία κατοικούσε ένας γνωστός ερημίτης- άγιος. 

Συνεχίζοντας στο φαράγγι με καθοδική πορεία οι επισκέπτες θα οδηγηθούν σε έναν μικρό άγνωστο αρσανά από τον οποίο μετέφεραν δια θαλάσσης προϊόντα οι μοναχοί. Αυτό είναι εξαιρετική ευκαιρία για ξεκούραση και μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά και σε συνδυασμό με ένα κολατσιό που θα κρατάτε από το ξενοδοχείο. Μετά το μπάνιο σας έχετε δυο εναλλακτικές.

Sea View -Chania Hiking - Gouverneto Gorge Akrotiri

Θέα Θάλασσα- Μονή Γουβερνέτου Ακρωτήρι Χανίων Κρήτης

 Η πρώτη είναι να ανηφορίσετε στο φαράγγι από το οποίο κατεβήκατε μέσω του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στο Μοναστήρι του Γουβερνέτου. Μέσος χρόνος της διαδρομής είναι μιάμιση ώρα και φθάνοντας στην αρχή μπορείτε να συνεχίσετε την εκδρομή σας με το αμάξι. Η άλλη εναλλακτική είναι να πάρετε ένα ξεχωριστό μονοπάτι πλησίον της θάλασσας που αποτελεί και το τέλος του φαραγγιού και να κατευθυνθείτε δυτικά όπου βρίσκεται η περίφημη παραλία του Σταυρού , το πασίγνωστο μέρος στο οποίο γυρίστηκαν πολλές σκηνές της ταινίας του Ζορμπά. 

Υπολογίστε αυτή την διαδρομή να κρατήσει μια με μιάμιση ώρα ενώ θυμηθείτε να εξασφαλίσετε μεταφορικό μέσο για την επιστροφή από την περιοχή του Σταυρού καθώς η επιλογή της επιστροφής με το μονοπάτι πίσω προς την Μονή Γουβερνέτου, εάν φτάσατε εκεί με αυτοκίνητο, είναι ανυπόφορη εξαιτίας της ανηφορικής κλήσης και της όλης απόστασης κάνοντας την έτσι μια μη δημοφιλή επιλογή ανάμεσα στους επισκέπτες. Όποια επιλογή και να διαλέξετε, το φυσικό περιβάλλον, το τοπίο και η παραθαλάσσια θέα σας εγγυώνται μια φθηνή αλλά αξέχαστη εκδρομή.

Gouverneto Monastery Gorge- Avlaki Gorge Chania- Φαράγγια Αυλάκι Χανιά Κρήτης

Φαράγγια Αυλάκι Χανιά Κρήτης

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με εκδρομές και πεζοπορία στα Χανιά αλλά και επιλογές μεταφοράς όπως οργανωμένη μεταφορά ή επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων οι επισκέπτες μπορούν να απευθυνθούν στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου στον χώρο της υποδοχής. Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν την φόρμα για απευθείας κρατήσεις δωματίων και προσθέτων του ξενοδοχείου