Γραμβούσα- Μπάλος: Εκδρομή και χρήσιμες πληροφορίες

Το παραλιακό μας ξενοδοχείο στα Χανιά διαθέτει ακόμα ένα θετικό. Είναι μόλις 50 λεπτά μακριά από την Γραμβούσα και την λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Έτοιμοι για Μπάνιο στην θάλασσα; Αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει απευθείας στην παραλία!

Μπάλος: Ενα κίνητρο για να έρθετε διακοπές στα Χανιά

Τα ονόματα Μπάλος και Γραμβούσα σίγουρα περιλαμβάνονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, μιας και αποτελούν έναν από τους πιο φωτογραφημένους προορισμούς στην Κρήτη. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι μια ρηχή αμμώδη παραλία, πολύ κοντά στην Κίσσαμο   και είναι γνωστή για τα γαλαζοπράσινα νερά της, την άγρια ομορφιά της και το εξωτικό της περιβάλλον.

Μπάλος- Εκδρομή Χανιά Κρήτη- Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Μπάλος- Εκδρομή Χανιά Κρήτη- Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Πολλοί λένε πως τα κρυστάλλινα νερά της θυμίζουν λίμνη, μιας και είναι ήρεμα και καθαρά όπως σε μια ήρεμη λίμνη. Οι περισσότεροι τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Κρήτη γνωρίζουν για τον Μπάλο, και σχεδόν όλοι όσοι κάνουν διακοπές στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά επιλέγουν τον Μπάλο για μια ημερήσια εκδρομή.

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου: Πως να φτάσετε εκεί!

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσετε στον Μπάλο. Ο πρώτος είναι να επιλέξετε μια οργανωμένη εκδρομή με λεωφορείο και βάρκα που θα σας οδηγήσει στα κρυστάλλινα νερά του Μπάλου και της Γραμβούσας.

Ο άλλος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα εισιτήριο για το καράβι που ξεκινάει από το λιμάνι της Κισσάμου και σας οδηγεί στην πασίγνωστη παραλία. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και υπάρχουν επιλογές για φαγητό και διασκέδαση πάνω στο πλοίο.

Η τελευταία επιλογή είναι να πάτε με αυτοκίνητο  (ΟΧΙ με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μιας και μπορεί να χρεωθείτε για τυχόν φθορές) ή με οργανωμένη μεταφορά ώστε να φτάσετε στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου από την ακτή. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, καθώς ο δρόμος είναι σε κακή κατάσταση με σκοπό την προστασία της φύσης και της ομορφιάς του Μπάλου και της Γραμβούσας.

Μπάλος με αυτοκίνητο- Εκδρομή στα Χανιά

Μπάλος με αυτοκίνητο- Εκδρομή στα Χανιά

Παρόλα αυτά, πολλοί τουρίστες πηγαίνουν εκεί με τα ενοικιαζόμενα οχήματα τους σαν εκδρομή με αυτοκίνητο  , εμείς σας συστήνουμε να μην πάρετε το ενοικιαζόμενο σας όχημα σε αυτή την εκδρομή. Όπως είπαμε, οι δρόμοι είναι δύσκολοι, ενώ θα έχει κίνηση και δυσκολία στο πάρκινγκ κοντά στην λιμνοθάλασσα. Έτσι θα έχετε άγχος στο να προλάβετε ζημιές στο όχημα σας. Καλύτερη επιλογή είναι να κανονίσετε μεταφορά με ένα άλλο όχημα ώστε να ανακαλύψετε την Κρήτη χωρίς άγχος.

Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για την παραλία του Μπάλου;

Εκτός από το κόστος του καραβιού και της μεταφοράς (αν επιλέξετε αυτό τον τρόπο), υπάρχει και μια χρέωση από τον Δήμο Κισσάμου ώστε να προστατεύσει, να διατηρήσει και αναδείξει αυτό τον φυσικό παράδεισο. Αυτή την στιγμή, το κόστος είναι 1 Ευρώ το οποίο πρέπει να πληρωθεί σε μετρητά κατά την άφιξη στην παραλία, είτε με το αυτοκίνητο ή το καράβι- όταν κλείνετε τα εισιτήρια σας.

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου: Χρήσιμες Οδηγίες

Αν και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι ιδανικός προορισμός για κολύμπι, έχουμε ήδη αναφέρει πως το περιβάλλον είναι άγριο και ανέγγιχτο. Έτσι, η πεζοπορία στις διακοπές σας θα σας συντροφεύει, καθώς υπάρχει μια καθοδική πορεία στο βουνό ώστε να φτάσετε στον Μπάλο, την παραλία του προοσισμού σας στα Χανιά.

Η κάθοδος από τον λόφο μπορεί να μην είναι δύσκολη, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ανάβαση που πρέπει να κάνετε μετά την εξόρμηση σας. Σας προτείνουμε να πάρετε αναπαυτικά παπούτσια και ρούχα, καθώς και αντηλιακό, γυαλιά ηλιου και προστασία από τον ήλιο (καπέλο και καφτάνια) για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Θα πρέπει να αναμένετε άσχημο εδαφος σε πολλά σημεία και θα πρέπει να έχετε και αθλητικά παπούτσια μαζί με τα σανδάλια σας για παν ενδεχόμενο.

Γραμβούσα: Νησι (ά) – Κομμάτι των διακοπών σας στον Μπάλο!

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει 2 μικρά νησιά φθάνοντας την λιμνοθάλασσα του Μπάλου, προς τα Βόρεια. Αυτά είναι τα 2 μικρά νησιά της Γραμβούσας, η ήμερη Γραμβούσα και η Άγρια Γραμβούσα. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί έχουν να κάνουν με το ιστορικό κατοίκησης εκεί, μιας και η Άγρια Γραμβούσα είναι μη κατοικήσιμη και είναι το μακρόστενο νησί στο βορειότερο άκρο του ακρωτηρίου. Έχει μόνο έναν φάρο και είναι δύσκολη η προσέγγιση εξαιτίας των βράχων και των πλαγιών.

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου- Μπάλος- Γραμβούσα- Διακοπές στα Χανιά

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου- Μπάλος- Γραμβούσα- Διακοπές στα Χανιά- Ξενοδοχείο Δέσποινα

Από την αλλη, η ήμερη Γραμβούσα διαθέτει σημεία ζωής εδώ και πολλούς αιώνες μιας και υπάρχει φρούριο, ένα μυστήριο ναυάγιο καθώς και προστατευόμενη άγρια χλωρίδα και πανίδα σε ένα μέρος που προστατεύεται από τους νόμους Natura 2000 . Εκεί υπάρχει επίσης και η φημισμένη παραλία της Γραμβούσας όπου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στο ταξίδι σας με το καράβι, μαζί με την επίσκεψη σας στον Μπάλο. Το νησί αυτό βρίσκεται δυτικά και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, μιας και είναι μεγαλύτερο και σχεδόν τετράγωνο σε σχέση με την άγρια Γραμβούσα.

Μπάνιο στην παραλία του Μπάλου: Τελικός προορισμός

Μετά το ταξίδι με την βάρκα, ή το αυτοκίνητο θα φτάσετε τελικά στο “Χέρι Τηγανιού” ή την βραχώδη ακτή που λέγεται “Τηγάνι”. Οι φωτογραφίες απίστευτου κάλους που έχετε ήδη δεί μάλλον τραβήχτηκαν κάπου εδώ. Υπάρχουν πολλά τραπεζοκαθίσματα για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, και μερικά μικρά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα όπου θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα. 

Σας προτείνουμε να απολαύσετε την παραλία, και ειδικά αν φτάσετε εκεί νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, να πάρετε την ευκαιρία και να δείτε την ανατολή ή και το ηλιοβασίλεμα κατά τις διακοπές σας στα Χανιά.

Παραλία Μπάλος Χανιά Κρήτη

Παραλία Μπάλος Χανιά Κρήτη

Μπάλος και Γραμβούσα: Άγνωστα στοιχεία

Οι δημοφιλείς παραλίες που περιγράψαμε, καθώς και άλλες βραβευμένες παραλίες στην περιοχή των Χανίων  ήταν γνωστές από παλιά. Ειδικά για τον Μπάλο και την Γραμβούσα αποτελεί κοινό μυστικό πως ο πρίγκιπας Κάρολος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφθηκαν τον Μπάλο πριν από χρόνια για να νιώσουν την ανέγγιχτη ομορφιά του τόπου. Σαν κομμάτι του μήνα του μέλιτος τους στο γιοτ “Britannia”, ο Κάρολος και η σύζυγος του έφτασαν στην βραβευμένη αυτή παραλία η οποία είναι πλέον πασίγνωστη και ανοιχτή στο κοινό που κάνει διακοπές στα Χανιά.

Μπάνιο στα Χανιά: Πρίν ξεκινήσετε τις διακοπές σας

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας καπέλο και πολύ νερό καθώς και να είστε προετοιμασμένοι για την δυσκολία πρόσβασης στον Μπάλο εξαιτίας του καθεστώτος προστασίας του περιβάλλοντος που υπάρχει εκεί. Ένα μικρό κολατσιό είναι επίσης απαραίτητο καθώς και διάθεση για εξερεύνηση, μιάς και πιθανώς να συναντήσετε κατσίκες, πρόβατα, χελώνες Καρέτα Καρέτα και άλλα είδη άγριας ζωής του νησιού.

Γραμβούσα- Κατσίκες - Διακοπές στα Χανιά

Γραμβούσα- Κατσίκες – Διακοπές στα Χανιά

Εξερευνήστε τον Μπάλο και άλλες παραλίες από το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας στα Χανιά

Το παραλιακό μας ξενοδοχείο βρίσκεται  σε μια από τις πιο κεντρικές και τουριστικά ανεπτυγμένες τοποθεσίες στα Χανιά. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να κλείσετε τις διακοπές σας και να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Κρήτη. 

Οργανωμένα ταξίδια πραγματοποιούνται κάθε μέρα από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας καθώς και εξειδικευμένες εκδρομές που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Δείτε την διαθεσιμότητα μας και ξεκινήστε να σχεδιάζετε την εξόρμηση σας στα Χανιά τώρα !