Road Trip στα Χανιά- Ιδέες για εκδρομή με αυτοκίνητο

 Το αυτοκίνητο αποτελεί έναν θαυμάσιο τρόπο εξερεύνησης της Κρητικής εξοχής. Οι επισκέπτες που μένουν στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας απολαμβάνουν την τοποθεσία του, την θέα στην θάλασσα ενώ νοικιάζουν και αυτοκίνητο για Road Trip στα Χανιά ώστε να ανακαλύψουν την Κρήτη. Το γεγονός ότι οι περισσότερες αποστάσεις είναι κοντινές και προσβάσιμες από αυτοκίνητα κάνει επιβεβλημένη την εξερεύνηση. Τις περισσότερες φορές οι εκδρομές με αυτοκίνητο μπορούν να συνδυαστούν με δοκιμή τοπικών σπεσιαλιτέ σε τοπικές ταβέρνες και καταστήματα. 

Road Trip στα Χανιά: Aνακαλύψτε παραδοσιακό κρητικό φαγητό στις διακοπές σας.

20 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Μαρίνας, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, υπάρχει το παραθαλάσσιο χωρίο των Καλυβών. Μετά από μια σύντομη διαδρομή, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ωραίο σνακ ή δείπνο κοντά στην θάλασσα, βλέποντας τον κόλπο της Σούδας. 5 λεπτά μακριά με το αμάξι και προς τα νότια, μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό των Αρμένων. Το χωριό είναι γνωστό για τις εξαίσιες του ταβέρνες και το εξαιρετικό του κλίμα, μιας και ένας ποταμός διασχίζει το χωριό σε κοντινή απόσταση.

Road Trip in Chania Journey by car-Despina Studios Agia Marina Chania Crete

Road Trip στα Χανιά: Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Εάν ωστόσο επιθυμείτε να δειπνήσετε δίπλα στο ποτάμι , μια αξιόλογη εναλλακτική είναι τα χωριά των Βρυσσών και του Στύλου που βρίσκονται στην περιφέρεια του Αποκόρωνα, όχι πολύ μακριά από τα χωριά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Πολλές αξιόλογες ταβέρνες μπορούν να βρεθούν πλησιάζοντας κοντά στα σύνορα των νομών Χανίων – Ρεθύμνου, οδηγώντας ανατολικά. Η λίμνη του Κουρνά αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης για φίλους και οικογένειες που αναζητούν μια ήσυχη απόδραση μακριά από τα αστικά κέντρα ή τις συνήθεις τουριστικές ατραξιόν. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την μοναδική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης και να νοικιάσετε μια μικρή βάρκα ώστε να περιηγηθείτε στην χλωρίδα και πανίδα της εποχής. Έπειτα μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στις παρακείμενες παραδοσιακές ταβέρνες.

Road Trip- Crete from Above- White Mountains

Κρήτη από ψηλά- Λευκά Όρη Χανιά Κρήτης- Κοιτώντας Βόρεια-Εκδρομή με αυτοκίνητο 

Για αυτούς που διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μπορούν να συνεχίσουν την εκδρομή τους και να οδηγήσουν ακόμα 20 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας τον κυρίως δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Ρέθυμνο. Στην περιοχή της Επισκοπής μπορείτε στρίβοντας δεξιά να ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό της Αργυρούπολης. Εκεί μπορείτε να δειπνήσετε σε εξαίσιες ταβέρνες και επιπλέον να θαυμάσετε τις περίφημες Πηγές Αργυρούπολης, την έναρξη ενός τοπικού ποταμού με υπέροχο τοπίο και υδάτινο στοιχείο και με ταβέρνες που προσφέρουν τοπικές σπεσιαλιτέ.

Εκδρομή στα Χανιά με το αυτοκίνητο- Iδέες για Σύντομο Road Trip.

 Ωστόσο, για αυτούς που δεν επιθυμούν να μεταβούν μέχρι τα όρια του Ρεθύμνου ώστε να ξεκουραστούν και να φάνε ντόπια προϊόντα, υπάρχει μια υπέροχη εναλλακτική 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Εκεί υπάρχει το παραδοσιακό χωρίο Θέρισο. Ο τόπος είναι κατάφυτος και η φύση ανέγγιχτη ενώ κρητικές ταβέρνες προσφέρουν παραδοσιακές νοστιμιές, όπως το Αντικρυστό , το οποίο είναι ντόπιο κρέας στα κάρβουνα με ιδιαίτερο όμως τρόπο. 

Therisso Gorge Chania-θέρισο Χανιά- Φαράγγι θερίσου

Θέρισο Χανιά- Φαράγγι θερίσου- Road Trip εκδρομή με αυτοκίνητο στα Χανιά

Εκτός αυτού, το χωρίο Θέρισο έχει και ιστορική σημασία καθώς ήταν η βάση και το ορμητήριο για την περίφημη Επανάσταση του Θερίσου το 1905 στην οποία πολλοί άνθρωποι της μετέπειτα ελληνικής πολιτικής ιστορίας απαίτησαν την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, μιας και τότε το νησί είχε το αυτόνομο καθεστώς, επ’ ονόματι Κρητική Πολιτεία. Εκεί επίσης υπάρχει και το σπίτι στο οποίο συγκεντρώθηκαν για την εν λόγω επανάσταση το οποίο πλέον αποτελεί μουσείο, επίσης προσπελάσιμο στους επισκέπτες.

Inside Therisso Gorge- Φαράγγι Θερίσσου

Road Trip Χανιά- Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Οι επιλογές για αυτοκίνητο στην περιοχές είναι ποικίλες αναφορικά με τις τιμές, τα είδη αυτοκινήτων και την διάρκεια της ενοικίασης. Περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικές τιμές μπορούν να επιτευχθούν κάνοντας κράτηση δωματίου σε συνδυασμό με τις παροχές για ενοικίαση αυτοκινήτου που θα βρείτε στο ασφαλές, αξιόπιστο και ενημερωμένο σύστημα κρατήσεων μας!