Μοναστήρια στα Χανιά- Παρουσίαση και θρησκευτικός τουρισμός

Εκτός από όλες τις άλλες δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να απολαύσει στα Χανιά, ο νομός προσφέρει και θρησκευτικού είδους αποδράσεις όπως την επίσκεψη σε μοναστήρια στα Χανιά. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες  να αλληλοεπιδράσουν και να εξερευνήσουν την ορθόδοξη ιστορία του νομού μας, την κουλτούρα του, τα ήθη και τα έθιμα του. Επιπλέον, πολλά από τα μέρη που θα περιγραφούν παρακάτω μπορούν να θεαθούν δωρεάν ενώ δεν είναι απαραίτητη η ορθόδοξη ιδιότητα, μιας και τέτοιου είδους δραστηριότητες απευθύνονται εξίσου και σε πολυπολιτισμικό κοινό.

Μοναστήρια στα Χανιά: Ξεκινώντας από τα πιο γνωστά. 

Τα μοναστήρια του Γουβερνέτου και της Αγίας Τριάδας είναι από τα πιο γνωστά μοναστήρια της περιοχής και πληροφορίες όσο και αποκλειστικές συμβουλές μπορούν να βρεθούν στην ενημέρωση του Blog του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου μας. 

Agia Triada Monastery Chania-Front View Entrance- Monasteries in Chania- εκδρομές στα χανιά-μοναστήρια στα χανιά

Μοναστήρια Στα Χανιά- Θρησκευτικός Τουρισμός- Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων.

Πολύ κοντά στο ενετικό λιμάνι των Χανίων βρίσκεται η εκκλησία Τριμάρτυρη στην οδό Χάληδων. Κάτι που πολλοί επισκέπτες παραβλέπουν είναι πως ακριβώς απέναντι από την συγκεκριμένη εκκλησία υπάρχει και καθολική εκκλησία και μουσείο λαογραφίας σε άψογη κατάσταση. Για να τα βρείτε απλώς πρέπει να ακολουθήσετε την πέτρινη στοά ακριβώς απέναντι από την Τριμάρτυρη που αναφέραμε παραπάνω.

Catholic Church in Chania

Καθολική Εκκλησία Χανιά- Ξενοδοχείο Δέσποινα Στούντιος

Άγνωστα μοναστήρια στα Χανιά: Οι κορυφαίες επιλογές του ξενοδοχείου Δέσποινα Στούντιος.

Προχωρώντας εκτός του κέντρου της πόλης -όχι όμως πολύ μακριά- σε 5 χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται το μοναστήρι της Χρυσοπηγής το οποίο είναι ανοικτό στους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. 

Μοναστήρια των Χανίων Εκδρομή

Πολύ κοντά στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής στα Χανιά και κομμάτι του είναι και η μονή της Αγίας Κυριακής. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πεζοπορία μιας και υπάρχουν πολλές σπηλιές που μετατράπηκαν σε χώρους λατρείας. Το περιβάλλον είναι ιδανικό για πεζοπορία και εκδρομή στα Χανιά ενώ σας προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία καθώς αποτελεί και χώρο χριστιανικής λατρείας.

Korakies Monastery in Chania, Akrotiri- Religious Tourism in Chania- μοναστήρι κορακιές

Μοναστήρι Κορακιές- Χανιά Κρήτης

 

Ψάχνοντας για μοναστήρια στα Χανιά: Πηγαίνοντας πιο μακριά. 

Συνεχίζοντας την απόδραση σας λίγο μακρύτερα κοντά στην περιοχή του Ακρωτηρίου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα ακόμα επιμελές μοναστήρι με το όνομα Μοναστήρι Κορακιές . Το μικρό πάρκο που περιβάλλει τον χώρο του μοναστηριού το κάνει ιδανικό για επίσκεψη από οικογένειες.

Korakies Monastery in Chania

Μοναστήρια στα Χανιά- Κορακιές

Εάν δεν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο μακριά από το Despina Studios μπορείτε να ταξιδέψετε σε μικρότερες αποστάσεις προς τα δυτικά κοντά στην περιοχή του Κολυμβαρίου ,όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης που έπαιξε σημαίνων ρόλο για την ορθοδοξία, μιας και φιλοξένησε την παν- ορθόδοξη σύνοδο του 2015 με παρουσία του οικουμενικού πατριάρχη. 

Συνδυάστε τα μοναστήρια των Χανίων με τις πανέμορφες παραλίες του νησιού! 

Για αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν την νότια Κρήτη και ειδικά την παραλία στο Ελαφονήσι προτείνουμε αναμφίβολα μια στάση στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας που αποτελεί ιστορικό μοναστήρι του 17ου αιώνα. Η κατάσταση του μοναστηριού αφήνει άφωνους τους επισκέπτες, ειδικά επειδή συνενώνει το θρησκευτικό στοιχείο και το παρθένο περιβάλλον με την ανεμπόδιστη θέα του Λιβυκού πελάγους. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μερικά τουλάχιστον από αυτά τα μέρη κατά την διάρκεια της διαμονής σας, ειδικότερα σαν ένα κομμάτι περιπέτειας μέσα σε κάποια ημερήσια σας εκδρομή. 

Orthodox Church and Monastery in Chania- Trimartiri Church- μητρόπολη χανίων-εκκλησία τριμάρτυρη Χανιά

Μητρόπολη Χανίων- Εκκλησία Τριμάρτυρη – Οδός Χάληδων, Παλαιά πόλη Χανίων Κρήτης.

Ο καλύτερος τρόπος θέασης αυτού του πολυσχιδούς νησιού είναι με το αυτοκίνητο κάτι που το παραθαλάσσιο μας ξενοδοχείο στα Χανιά σας προτείνει.  Για αυτό μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της υποδοχής για αποκλειστικές ευκαιρίες και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων μέσω των εταιριών που επιλέξαμε προσεκτικά να συνεργαστούμε.  Σας προσκαλούμε να κάνετε μια κράτηση στο ξενοδοχείο μας και να ανακαλύψετε τις πτυχές των Χανίων μαζί μας !