Καιρός στην Κρήτη: Παρουσίαση για διακοπές στα Χανιά όλο το έτος

Πολλοί από τους τουρίστες που επισκέπτονται τα στούντιο του ξενοδοχείου ας με θέα στη θάλασσα στα Χανιά μέσω του συστήματος κρατήσεων μας, μας ρωτούν για τον καιρό στην Ελλάδα και ποια είναι η ιδανική εποχή για διακοπές στην Κρήτη. Σε αυτό το blog, θα εντοπίσουμε την καλύτερη εποχή για καλοκαιρινές διακοπές στα Χανιά καθώς και στην Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστείτε για τις επόμενες διακοπές σας.

Κλίμα της Κρήτη: Καιρός και θερμοκρασίες κατάλληλες για όλους!

Κάθε τουρίστας που έρχεται στην Κρήτη γνωρίζει ότι η χώρα μας έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα . Ήπιοι χειμώνες και ήμερα (ενώ μερικές φορές ζεστά) καλοκαίρια αποτελούν το καλύτερο μέρος για διακοπές. Χωρίς αμφιβολία, όποτε αποφασίσετε να κάνετε τις διακοπές σας στα Χανιά, θα είστε ικανοποιημένοι, καθώς το κλίμα είναι μεσογειακό με ηλιόλουστες μέρες στο 80% του χρόνου.

Agia Marina Beach to Platanias Beach - Hotel Despina Studios in Agia Marina

Παραλία Αγίας Μαρίνας και Παραλία Πλατανιά – Ξενοδοχείο Δέσποινα Studios στην Αγία Μαρίνα

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και διακοπές στην Κρήτη: Μια μηνιαία επισκόπηση

Πρέπει να ξέρετε ότι τον Απρίλιο το κλίμα είναι ευχάριστο, με λίγες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες έως 23° ενώ τον Μάιο ο καιρός είναι ηλιόλουστος αλλά όχι ανυπόφορος. Θερμοκρασίες έως 25°. Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι οι πιο ζεστοί μήνες του κρητικού καλοκαιριού και γι’ αυτό πολλοί τουρίστες προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους τότε. Δεν υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης και οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές καθιστώντας αυτούς τους μήνες ιδανικούς για κολύμπι, πεζοπορία και ξεκούραση.

Θα αντιμετωπίσετε θερμοκρασίες έως 23°-40°. Ο Αύγουστος είναι επίσης ένας πολύ ζεστός μήνας χωρίς βροχοπτώσεις και ίσως ο πιο πολυσύχναστος μήνας του καλοκαιριού, πιθανώς επειδή επίσης οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν να περνούν τις διακοπές τους τότε. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 23°-38° με πιθανότητα ευχάριστων ανέμων (μελτέμι) που είναι φυσιολογικοί εκείνη την περίοδο του χρόνου και δημιουργούνται από το Κρητικό πέλαγος τον συγκεκριμένο μήνα.

Thodorou Island- Agia Marina Beach

Νησί Θοδώρου – Παραλία Αγίας Μαρίνας

Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης ένας ηλιόλουστος μήνας με θερμοκρασίες 20°-28° και το κολύμπι είναι ευχάριστο για εκείνη την εποχή του χρόνου, επειδή η θάλασσα είναι ζεστή. Ακόμα και τον Οκτώβριο η θάλασσα είναι ζεστή και ευχάριστη και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Όποτε αποφασίσετε να περάσετε τις διακοπές σας στην Αγία Μαρίνα, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον καιρό,  ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην περιοχή είναι κλειστά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριος-Μάρτιος) λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων και χαμηλό τουριστικό ενδιαφέρον εκείνη την εποχή του χρόνου. Το Despina Studios μπορεί να φιλοξενήσει ειδικές περιστάσεις και μεγάλα γκρουπ κατόπιν αιτήματος και για τις χειμερινές σας διακοπές στα Χανιά.

Αξιόπιστη πρόγνωση καιρού στην Ελλάδα

Αν έρχεστε στην Κρήτη τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες Ιουνίου-Ιουλίου και Αυγούστου, ο καιρός στην Ελλάδα δεν πρέπει να είναι στη λίστα ανησυχιών σας. Σχεδόν καθημερινά θα νιώθετε τον ήλιο και παντελή απουσία βροχής ή ακόμα και σύννεφων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εξερευνήσετε τις παραλίες μας ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος στα Χανιά χωρίς ταλαιπωρία.

Ωστόσο, τους μήνες της άνοιξης, του φθινοπώρου ή του χειμώνα, ενώ ο καιρός πρέπει να είναι ήμερος και φιλικός όπως περιγράφεται, συνιστάται να ρίξετε μια ματιά στις προγνώσεις καιρού. Μια εκτεταμένη, δωρεάν και αξιόπιστη υπηρεσία πρόγνωσης καιρού σας καλύπτει ανά πάσα στιγμή.

Beaches in Crete- Greek Climate

Παραλίες στην Κρήτη – Ελληνικό Κλίμα

Απολαύστε την Κρήτη με το ξενοδοχείο μας στην παραλία Χανίων!

Με όλα αυτά που λέγονται, τα ξενοδοχεία στην παραλία σάς επιτρέπουν να απολαύσετε τις διακοπές σας στο έπακρο, ξεκλειδώνοντας τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής καλοκαιρινής περιόδου: Η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας στα Χανιά  σας προσφέρει θέα στη θάλασσα, πρόσβαση στην παραλία και την αύρα της θάλασσας όσο ζείτε σε ένα από τα πιο προτιμότερα κλίματα τριγύρω. Τι περιμένετε;  Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και εξερευνήστε μαζί μας το καλοκαιρινό μας κλίμα, τη θάλασσα και την άγρια ομορφιά της Κρήτης! Κάντε την κράτησή σας τώρα!