Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το στολίδι της Κρήτης! Ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια στην Ευρώπη, και εθνικός δρυμός της χώρας, αποτελεί ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στις διακοπές σας στα Χανιά. Με μήκος 16 χιλιομέτρων, και ανέγγιχτη φύση είναι έτοιμο να σας καταπλήξει. Μαζί με το Φαράγγι της Ίμβρου και το Φαράγγι της Ειρήνης αποτελούν τις πιο γνωστές εκδρομές στα Χανιά. Η διαδρομή ξεκινάει από το οροπέδιο του Ομαλού (Ξυλόσκαλο) στα 1250 μέτρα.

Μετά από ένα γρήγορο πρωινό, ξεκινάμε την κατάβαση 16 χιλιομέτρων προς το χωριό της Αγίας Ρουμέλης . Θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε σπάνια χλωρίδα και πανίδα της Κρήτης, και ιδιαίτερα τον απειλούμενο με εξαφάνιση Κρητικό Αίγαγρο (Κρι- Κρι). Υπάρχουν πολλές στάσεις σε όλη την διαδρομή του οργανωμένου μονοπατιού καθώς και φρέσκο νερό από τις πηγές του φαραγγιού. Η διαδρομή είναι κατηφορική και το μονοπάτι αν και μακρύ είναι καλά συντηρημένο.Προτείνεται ένα διάλλειμα μισής ώρας στον παλαιό οικισμό της Σαμαριάς, περίπου στα μέσα της διαδρομής. Μποτάκια πεζοπορίας, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, κολατσιό, και πολύ νερό θεωρούνται απαραίτητα.

Η διάρκεια πεζοπορίας μέχρι το τέλος του φαραγγιού και το χωριό της Αγίας Ρουμέλης είναι 5 με 7 ώρες, και θα ανταμειφθείτε με ένα δροσιστικό μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους.  Ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό θα σας προσφέρουν παραδοσιακές κρητικές νοστιμιές . Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το πλοίο προς την Χώρα Σφακίων και μετά θα επιστρέψουμε προς το ξενοδοχείο μας στην Αγία Μαρίνα , μιας και η τοποθεσία της Αγίας Ρουμέλης είναι προσβάσιμη μόνο από θαλάσσης. Το λεωφορείο θα σας περιμένει στο λιμάνι των Σφακίων για την επιστροφή.

Η εκδρομή αυτή είναι πολύωρη και κουραστική και δεν συστήνεται για άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και εγγύους.

  • Απόσταση από την τοποθεσία του ξενοδοχείου μας: 1.5 Ώρες
  • Ώρα αναχώρησης από το ξενοδοχείο: 05:35
  • Επιστροφή στο ξενοδοχείο: 20:30

Απο Απρίλιο μέχρι Οκτώμβριο

Μεταφορά από το ξενοδοχείο

Έμπειρος Συνοδός

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά

Πληροφορίες Εκδρομής

Μάιος- Ιούνιος: Τρίτη- Πέμπτη- Σαββάτο- Κυριακή

Ιούλιος- Αύγουστος- Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Καθημερινά

Τιμή: 30€ ανά άτομο

Επιπλέον Χρεώσεις- Σημειώσεις

Για όλα τα παιδιά από 3 ετών έως 12 ετών, – 50 % στο εισιτήριο λεωφορείου

Είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς: 5 €

Παιδιά μέχρι 15 ετών- Δωρεάν Είσοδος

Εισιτήριο πλοίου: Aγία Ρουμέλη- Σφακιά: 10 €

Παιδιά από 6 ετών μέχρι 11 ετών -50 % στην τιμή του εισιτηρίου